Ondersteuning wetenschappelijk onderzoek

Het UNO-VUmc ondersteunt de UNO-zorgorganisaties bij hun eigen onderzoeksactiviteiten. Binnen elke UNO-zorgorganisatie heeft één medewerker toegang tot de online bibliotheek van VU/VUmc, en daarmee tot relevante (inter)nationale literatuur. Daarnaast biedt het UNO-VUmc wetenschappelijke scholing aan medewerkers.

Onderzoekers van de afdeling huisartsgeneeskunde & ouderengeneeskunde van VUmc ondersteunen ook specifieke onderzoeksactiviteiten. De mate van begeleiding hangt samen met het type onderzoek. In de meeste gevallen gaat het om meedenken over de onderzoeksopzet, helpen bij data-analyse en meedenken over publicatie in vaktijdschriften. Een uitgebreide beschrijving van de mogelijkheden is hieronder te downloaden.

> Ondersteuning bij onderzoek vanuit UNO-VUmc

 

Financiële stimulans voor praktijkgericht onderzoek
Elk jaar stelt het UNO-VUmc de UNO Onderzoek & Praktijkprijs beschikbaar. De prijs bestaat uit een geldbedrag (in totaal €15.000,-) en begeleiding bij de opzet en uitvoering van het onderzoek. Wil jij in jouw organisatie meehelpen de zorg aan je cliënten verder te ontwikkelen? Of wil je onderzoeken of het invoeren van die nieuwe werkwijze leidt tot de gewenste uitkomsten? Kortom: wil jij praktijkgericht onderzoek uitvoeren in jouw organisatie? Meld jouw onderzoeksproject dan aan voor de UNO Onderzoek & Praktijkprijs.
De inschrijving is opent binnenkort en sluit 1 oktober 2020.